Datacenter

Nog veel organisaties hebben een server-ruimte op de eigen locatie. Behalve kosten, brengt dit vooral ook risico’s want het gebouw is hier vaak niet op ingericht (koeling, constante stroomvoorziening, beveiliging). 

Op onze omgeving kan elke toepassing draaien. Webhosting, applicatiehosting, Databases, Micro-containers - per toepassing verzorgen we de juiste opzet en architectuur.

RTX-iT biedt verschillende datacenter diensten

  1. Colocation services
  2. Single datacenter Iaas
  3. Triple datacenter Iaas

1. Colocation services
Uw kunt uw apparatuur plaatsen in een van onze datacenters. Hiermee bent een voorzien van beveiligde ruimtes, zelf toegang tot uw servers en de gewenste data/stroomverbindingen.

2. Single datacenter Infrastructure as a Service (SDI)
Wilt u zelf het beheer doen van uw applicaties, maar niet investeren in servers en geconditioneerde ruimtes dan is RTX SDI de ideale oplossing. Wij verzorgen de complete datacenter dienstverlening, op basis van A-merken servers met de voor uw applicaties ideale hoeveelheid CPU, geheugen, opslag en connectiviteit.

Als SDI gebruiker krijgt u beschikbaarheid over een eigen beheer-portal. Hierin kunt u zelf uw omgeving zien en indien gewenst ook zelf uw omgeving beheren. De professionals van RTX-iT staan voor u klaar om alles uit handen te nemen.

3. Triple datacenter Infrastructure as a Service (TDI)
Uniek in Nederland is onze TDI oplossing. Uw applicaties draaien op een triple datacenter infrastructuur, verspreid over 3 datacenters. Dit betekent dat alles actief meedraait in het verzorgen van een optimale gebruikerservaring, terwijl maar liefst 2x datacenters off-line mogen gaan met behoudt van beschikbaarheid. Graag lichten wij toe welke mogelijkheden er zijn.

Voordelen van het werken in de cloud zijn:

  • Applicaties zijn zowel op kantoor als thuis beschikbaar
  • Geen investering in apparatuur
  • Geen systeembeheer
  • Gebruik maken van de kennis van RTX-iT
  • Hoge beschikbaarheid
  • Zeer schaalbaar (opschalen en afschalen)

Vanuit RTX-iT spreken wij graag de mogelijkheden door, om al uw applicaties vanuit onze RTX Datacenters beschikbaar te maken.

<b>Beschikbaarheid<b>
Beschikbaarheid
Performance
Performance
Koeling, beveiliging, stroomvoorziening
Koeling, beveiliging, stroomvoorziening
Kosten
Kosten

Vrijblijvend voorstel?